top of page
Search
 • sylvi917

Syyskokous ja hallitushaku - tule mukaan!
Syksy on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin. Kesällä Tokion olympialaisissa kilpailtiin ensimmäistä kertaa myös kiipeilyssä ja rakas lajimme on saanut huomattavasti näkyvyyttä. Kisakiipeilyä päästään seuraamaan myös kotimaassa, kun lokakuussa kilpaillaan boulder SM-kisoissa Kiipeilyareena Tammistossa ja marraskuussa köysikiipeilyn SM-kisoista Kiipeilyareenan uudessa hallissa Ristikossa. Kiipeily on toki paljon muutakin kuin kilpailuja ja kallioiden syyskitkastakin ollaan päästy nauttimaan vaikka sadettakin on syksyssä riittänyt. Iloisia hetkiä ja itsensä ylittämistä on todistettu varmasti myös sisähalleilla niin köysikiipeilyn kuin boulderin merkeissä. Seuran junnuryhmissä kiipeilee nyt tasan 200 junnua ja rajoitusten poistuttua tavataan toivottavasti seuran jäsenten kanssa monenlaisissa tapahtumissa. Kysymys kuuluukin: haluaisitko sinä olla mukana viemässä seuraa eteenpäin?


Seura kaipaa sekä uutta puheenjohtajaa että uusia hallituksen jäseniä. Hallitus toteuttaa toimintasuunnitelmaa, vastaa seuran juoksevista asioista sekä ideoi mielekkäitä tapahtumia ja tekemistä yhdessä jäsenten kanssa. Hallitus jakaa vastuut keskenään, joten pääset tekemään kivassa porukassa monipuolisia juttuja. Ennakkovaatimuksia ehdolle asettumiseen ei ole, - erityisiä taitoja tärkeämpää on motivaatio ja halu viedä seuraa eteenpäin.


Nykyisen hallituksen esittelyt löydät täältä ja nykyisen hallituksen jäseniin voit ottaa matalalla kynnyksellä yhteyttä sähköpostilla etunimi@kiipeilyurheilijat.fi. Kerromme kaikki varmasti mielellämme lisää! Lisätietoa hallituksesta ja ehdolle asettumisesta löydät alta syyskokouksen varsinaisesta kutsusta.
Kutsu syyskokoukseen torstaina 4.11. klo 18


Paikka ja osallistumistavat


Lämpimästi tervetuloa seuran syyskokoukseen, joka järjestetään torstaina 4.11. klo 18 Salmisaaren liikuntakeskuksen 2. kerroksen Megazonen neuvottelutilassa. Kokous on avoin kaikille seuran jäsenille. Kokoukseen on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä tästä Google Meet-linkistä. Etäyhteyttä ei mainita seuran säännöissä, mutta tarjoamme sen tämänhetkisen koronatilanteen vuoksi. Liitythän linkin kautta viimeistään 17:45, jotta kokous saadaan käyntiin ajallaan. Liittymisongelmista voi ilmoittaa osoitteeseen info@kiipeilyurheilijat.fi

Kokouksen sisältö

Kokouksessa päätetään monista seuran toimintaan liittyvistä asioista, kuten:

 • jäsenmaksuista vuodelle 2022,

 • siitä, mitä seura tekee ensi vuonna (toimintasuunnitelma ja talousarvio) ja,

 • ketkä seuran toimintaa johtavat (valitaan hallituksen jäseniä ja puheenjohtaja)

Kokous on kaikille jäsenille avoin ja jokaisella jäsenellä on päätettävissä asioissa yksi ääni. Kuka tahansa voi osallistua keskusteluun tai asettua ehdolle puheenjohtajaksi tai hallituksen jäseneksi.


Puheenjohtaja: valitaan yhdeksi kalenterivuodeksi. Santeri Vidal on toiminut edelliset neljä vuotta puheenjohtajana, eikä ole ehdolla puheenjohtajaksi. Puheenjohtajan tehtävänä on edustaa seuraa, järjestää hallituksen kokouksia ja koordinoida tehtäviä hallituksen kesken.


Hallituksen jäsen: valitaan 0-3 uutta jäsentä (sääntöjen mukaan 2-7 henkilöä + puheenjohtaja). Pesti on kaksivuotinen, ja 2022 hallituksessa jatkavat Eeva Nuutinen, Rita Tuohimaa, Nora Isomäki ja Sylvi Otranen. Hallituksen tehtävänä on toteuttaa toimintasuunnitelmaa, vastata seuran juoksevista asioista sekä ideoida mielekkäitä tapahtumia ja tekemistä yhdessä jäsenten kanssa.


Hallitus kokoustaa yleensä noin kerran kuussa poislukien kesäajan. Aiempaa taitoa hommaan ei tarvita, vaan tärkeintä on halu viedä seuraa eteenpäin ja tehdä siitä jäsenilleen entistä parempi. Kyseessä on palkaton luottamustehtävä, mutta Kiipeilyareena on aiempina vuosina palkinnut aktiivisuutensa osoittaneet hallituslaiset vuosikortilla.


Lisätietoa tehtävistä saa puheenjohtajalta sekä hallitukselta. Mikäli haluat asettua ehdolle, niin pyydämme laittamaan tiedon etukäteen osoitteeseen info@kiipeilyurheilijat.fi pienen esittelyn kera. Myös kokouksessa on mahdollisuus asettua ehdolle.


Muut asiat: ehdotus sääntömuutokseksi: kevytjäsenyys mahdolliseksi alaikäiselle


Seuran jäsen on tuonut ehdotuksen keskusteltavaksi ja päätettäväksi koskien alaikäisten jäsenten kevytjäsenyyden (ts. seuran jäsenyyden ilman kiipeilyliiton jäsenyyttä) mahdollistamiseksi. Tällä hetkellä vain täysi-ikäinen jäsen voi olla kevytjäsen. Seuran säännöissä lukee:


"3 § Jäsenet


Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi hyväksytään henkilö, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen ja maksaa yhdistyksen liittymismaksun yhdistyksen edellyttämällä tavalla. Jäsenyys astuu voimaan sillä hetkellä, kun sekä liittymismaksu on maksettu että jäseneksi ottamiseen tarvittavat tiedot on toimitettu yhdistykselle. Kevytjäseneksi hyväksytään sellainen täysi-ikäinen henkilö, joka täyttää edellä mainitut kriteerit. Kevytjäsen ei ole seuran kautta vakuutettu.


Kunniapuheenjohtajaksi tai kunniajäseneksi voidaan hallituksen esityksestä yhdistyksen kokouksessa kutsua henkilö, joka on huomattavasti edistänyt ja tukenut yhdistyksen toimintaa."


Ehdotus sääntöjen 3 § lauseen muuttamiseksi: "Kevytjäseneksi hyväksytään sellainen täysi-ikäinen henkilö, joka täyttää edellä mainitut kriteerit." muotoon "Kevytjäseneksi hyväksytään sellainen henkilö, joka täyttää edellä mainitut kriteerit." Sääntömuutoksella mahdollisetaan alaikäisten liittyminen seuran kevytjäseneksi. Mahdollisesta sääntömuutoksesta ja sen tarkasta sanamuodosta päätetään kokouksessa.


Kokousjärjestys

 1. kokouksen avaus

 2. valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa

 3. todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

 4. hyväksytään kokouksen työjärjestys

 5. vahvistetaan varsinaisten jäsenten liittymis- ja jäsenmaksun suuruus sekä kevytjäsenten liittymis- ja jäsenmaksun suuruus

 6. vahvistetaan toimintasuunnitelma sekä tulo- ja menoarvio

 7. valitaan seuran puheenjohtaja

 8. valitaan hallitus 8 §:n mukaan

 9. käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat.

  1. sääntömuutos seuran sääntöjen 3 § koskien alaikäisen mahdollisuutta olla seuran kevytjäsen

8 §: Hallitus


Yhdistyksen hallitukseen kuuluu puheenjohtaja ja vähintään kaksi ja enintään seitsemän jäsentä. Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan ja keskuudestaan tai ulkopuoleltaan rahastonhoitajan, sihteerin ja muut tarvittavat toimihenkilöt. Hallituksen toimikausi on kaksi kalenterivuotta. Hallituksen jäsenet valitaan kahdeksi vuodeksi kerrallaan: syyskokous valitsee kahdeksi kalenterivuodeksi kerrallaan vähintään kaksi ja enintään seitsemän jäsentä, joista puolet tai lähinnä puolet on vuosittain erovuorossa.hallituksen puolesta,


Santeri VidalKuva: Seuran yhteiskiipeilyt Kipparvuorella kesällä 2021, kuva Hanna Kemppainen

319 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page