top of page

Fysioterapia

Kiipeilyurheilijoiden fysioterapiavastaanotto Kiipeilyareena Salmisaaressa herää henkiin uuden yhteistyökumppanin ansiosta. Iloitsemme siitä, että pääsemme tarjoamaan jäsenillemme tärkeän palvelun, jota me kaikki tarvitsemme jossain vaiheessa kiipeilyuraa. Alla löydätte Saaran esittelyn, yhteystiedot ja huikean avajaistarjouksen!

Hei, olen Saara, kolmekymppinen fysioterapeutti ja kiipeilijä. Aloitin oman harrastukseni reilu kymmenen vuotta sitten ja kiipeilyalalla olen työskennellyt nyt kolmisen vuotta.

Kiipeilijänä olen itsekin kerryttänyt listan urheiluvammoja, rasitusvammoista äkillisiin putoamisvammoihin. Vammat voivat opettaa meitä hidastamaan ja tutkimaan omaa kehoa ja sen toimintaa. Kuntoutus on mulle sydämen asia ja haluan saada kiipeilijät mahdollisimman nopeasti takaisin kiipeilyseinille- ja kallioille.

Jos vanha tai uusi kipu, instabiliteetti tai heikkous vaivaa, tuu vastaanotolle. Voit olla kokenut kiipeilijä tai uusi lajin parissa, greidillä ei ole väliä ja kaikki vammat ovat samanarvoisia.


Fysioterapia sisältää tyypillisesti kattavan alkuhaastattelun, ulkoisen inspektoinnin sekä manuaalisen testaamisen. Jokainen asiakas kohdataan yksilöllisesti ja alkukeskustelun perusteella suunnitellaan yksilöllinen harjoitusohjelma. Suunnitelmaan liittyy tyypillisesti harjoittelua kotona tai kuntosalilla, mutta myös kiipeilyspesifiä harjoitusta esimerkiksi kampuslaudalla tai otelaudalla.

 


Kiipeily on kokonaisvaltainen laji, joka asettaa uniikkeja haasteita keholle ja mielelle. Kiipeilijältä vaaditaan hyvää liikkuvuutta, voimaa, kestävyyttä, mutta myös rohkeutta ylittää omia rajoja. Aina keho ei kestä sille asettamaamme kuormitusta ja siitä seuraa kipua, liikerajoituksia ja niitä tylsiä taukoja kiipeilystä. Fysioterapiassa pyritään optimoimaan suorituskykyä ja ennaltaehkäisemään vammoja, mutta mikäli vamma on jo tapahtunut, kuntoutetaan se yhdessä.

Tervetuloa vastaanotolle!

Yhteydenotot 

          saara.melgin@gmail.com 

                       

          0405420409 (viestitse)

Vastaanotto keskiviikkoisin Salmisaaressa tai sopimuksen mukaan.

 

Hinnasto: 

  • 45min/70€

(jäsenille 63€)

 

Kuryn jäsenille aina -10% ja jäsenille avajaistarjouksena 2x45min 80€ jos varaat huhtikuun aikana.

Hi, I'm Saara, physiotherapist and climber. I started my own hobby over ten years ago, and I've been working in the climbing industry for about three years now.

 

As a climber, I've also accumulated a list of sports injuries, from overuse injuries to sudden falling injuries. Injuries can teach us to slow down and explore our own bodies and their functions. Rehabilitation is a matter of the heart for me, and I want to get climbers back to climbing walls and cliffs as quickly as possible.

 

If old or new pain, instability, or weakness bothers you, come to the clinic. You can be an experienced climber or new to the sport; the grade doesn't matter, and all injuries are equal.

Physiotherapy typically includes a comprehensive initial interview, external inspection, and manual testing. Each client is met individually, and based on the initial discussion, a personalized exercise program is designed. The plan typically includes exercises at home or in the gym, as well as climbing-specific exercises, for example, on a campus board or fingerboard.

 

Climbing is a holistic sport that presents unique challenges to the body and mind. Climbers require good mobility, strength, endurance, but also courage to exceed their own limits. Sometimes the body can't handle the load we put on it, resulting in pain, restricted movement, and those dull breaks from climbing. Physiotherapy aims to optimize performance and prevent injuries, but if an injury has already occurred, we'll rehabilitate it together.

Contact:

          saara.melgin@gmail.com 

                       

          +358 405420409 (by message)

Appointments on Wednesdays in Salmisaari or by appointment.

Prices:

  • 45min/70€

(members 63€)

 

For Kuryn members, always -10%, and as an opening offer, 2x45min for 80€ if booked during April.

bottom of page