Kiipeilijän ensiapukurssi 1.10.2017

Kiipeilijän ensiapukurssi on räätälöity ensiavun peruskurssiksi kaikille kiipeilyä harrastaville henkilöille. Vaikka kurssi on vahvasti sovellettu kiipeilyn maailmaan, sopii se mainiosti myös muiden vaativien ulkoilmalajien harrastajille (rando/off-piste -hiihto, vuoristo- ja tunturivaellus, maastopyöräily jne.). Kurssi koostuu ennakkotehtävistä (6 h) ja tiiviistä lähiopetuksesta (10 h). Kiipeilijän ensiapukurssi noudattaa keskeisiltä sisällöiltään SPR:n EA1 ja EA2 -kursseja, mutta se on sovellettu vahvasti kiipeilyn ja luonnossa liikkumisen maailmaan. Kaikki ensiapukurssimme läpäisseet saavat todistuksen, josta käy ilmi moduulin keskeisimmät sisällöt ja tilanteet, joihin kurssi antaa valmiudet toimia.

Kurssilla käydään läpi valikoituja kiipeilijän todennäköisemmin kohtaamia ensiapua vaativia tiloja lievistä henkeä uhkaaviin ja harjoitellaan käytännön ensiaputaitoja. Kurssilla paneudutaan turvallisuusajattelun perusteisiin, kiipeilyonnettomuuksien ennaltaehkäisyn keinoihin ja onnettomuustilanteissa toimimiseen. Kurssi sisältää perustietoa mm. elottomuudesta, tajuttomuudesta, hengitysvaikeudesta, vammautumisesta, alilämpöisyydestä ja näiden ensiavusta, onnettomuustilanteessa toimimisesta sekä kiipeilijän varustautumisesta näiden ongelmatilanteiden varalle. Kurssilla harjoitellaan myös loukkaantuneen hätäsiirtämistä sekä pohditaan erilaisia taktiikoita terveydellisiin ongelmatilanteisiin, jotka tapahtuvat kaukana muualta saapuvasta avusta.

Kurssi järjestetään sunnuntaina 1.10.2017 kello 10-20 Helsingin Lauttasaaressa osoitteessa Särkiniementie 5 b 35.

Kurssi tarjotaan erikoishintaan Kiipeilyurheilijoiden jäsenille: 129€ /hlö (norm. 159e).

Hinta sisältää ennakkotehtävät, lähiopetuksen, kurssimateriaalin sekä kiipeily- ja muiden erikoisvarusteiden vuokran.

Kurssille otetaan enintään 6 osallistujaa.

Osallistumisen peruminen on mahdollista yli 8 päivää ennen kurssin alkamista. Tällöin veloitamme 10€ käsittelymaksun ja palautamme kurssimaksun.

Kurssi järjestetään yhteistyössä Adventure Partnersin kanssa ja kouluttajat ovat terveydenhoidon ja kiipeilykoulutuksen ammattilaisia. Kurssitarjous on tarkoitettu vain Kiipeilyurheilijoiden jäsenille.

Kurssin yhteyshenkilönä toimii Tomi Välimaa (puh. 050 353 9944)