Kurssit

Multipitch-kiipeilymatka El Chorroon, Espanjaan 15.-18.11.2017

Kurssimatkan tavoitteena on parantaa osallistujien kiipeilytaitoja ja varmistaa, että kurssin jälkeen osallistujat pystyvät turvallisesti ja itsenäisesti kiipeämään useamman köyden pituisia sporttireittejä. Kurssin aikana harjoitellaan erilaisia kiipeilytekniikoita, liidaustaktiikkaa ja henkisten haasteiden hallintaa. Kurssin aikana pureudutaan siihen, miten multipitch-reitit kiivetään turvallisesti mutta tehokkaasti voimia tuhlaamatta. Jokainen osallistuja saa myös henkilökohtaista opastusta ja kiipeilytekniikkaneuvoja.

Lue lisää

Kiipeilijän ensiapukurssi 1.10.2017

Kiipeilijän ensiapukurssi on räätälöity ensiavun peruskurssiksi kaikille kiipeilyä harrastaville henkilöille. Vaikka kurssi on vahvasti sovellettu kiipeilyn maailmaan, sopii se mainiosti myös muiden vaativien ulkoilmalajien harrastajille (rando/off-piste -hiihto, vuoristo- ja tunturivaellus, maastopyöräily, jne.).

Lue lisää

Teknisen kiipeilyn peruskurssi 24.9.2017

Teknisen kiipeilyn peruskurssilla opetetaan alaköysikiipeilytekniikoita tikkaita apuna käyttäen. 

Keskeisin sisältö:

        ·  Kerrataan laskeutuminen ja yläköysiankkurin rakentaminen 
        ·  Luonnollisten varmistusten, hakojen, hookkien ja aluheadien asentaminen ja poistaminen sekä kallion laadun arvionti 
        ·  Tikastekniikat ja eteneminen 
        ·  Köysisoolotekniikat 
        ·  Ankkuripisteen tekeminen luonnollisista varmistuksista 
        ·  Reitin putsaaminen erilaisissa tilanteissa ja nousukahvojen käyttö 
        ·  Yleisimmät vaara- ja ongelmatilanteet teknisessä kiipeilyssä ja niiden ennaltaehkäisy

Lue lisää

Ulkokiipeilyn lead-kurssit 16.8. / 30.8. / 20.9.2017 Käärmekalliolla

Kurssi on tarkoitettu lead-kiipeilyä sisähalleissa harrastaneille, jotka haluavat siirtyä liidaamaan sporttireittejä ulkokallioille, ja se soveltuu esimerkiksi valmistautumiseen ensimmäiselle ulkomaan kiipeilymatkalle. Kurssilla käydään läpi liiditaktiikkaa, miten ankkurilla toimitaan turvallisesti ulkokalliolla ja mitkä ovat tärkeitä seikkoja varmistaessa liidaajaa ulkona kallioilla Suomessa ja ulkomailla. Lisäksi käydään läpi tavallisimmat ongelmatilanteet, joita voi tulla vastaan. Kurssilla käytettävät reitit ovat helppoja, greidiltään korkeintaan 5b.

Lue lisää

Kiipeilyharjoittelun ohjaus, taso 6b–7a, alkaen 20.9.2017

Kurssilla perehdytään kiipeilyharjoittelun perusteisiin. Kurssilla tehdään esimerkkiharjoituksia sekä käydään läpi teoriaa kestävyyden, perusvoiman, maksimivoiman sekä voimakestävyyden harjoittelusta. Lisäksi kurssilla keskitytään jokaisen kiipeilijän tekniikan heikkouksiin ja vahvuuksiin. Tavoitteena on, että kurssin jälkeen osallistujilla on valmiudet itsenäiseen harjoitteluun köysikiipeilyssä ja boulderoinnissa.

Lue lisää

Kiipeilyharjoittelun ohjaus, taso 5c-6a, alkaen ti 19.9.2017

Kurssilla perehdytään kiipeilyharjoittelun perusteisiin. Kurssilla tehdään esimerkkiharjoituksia sekä käydään läpi teoriaa kestävyyden, perusvoiman, maksimivoiman sekä voimakestävyyden harjoittelusta. Lisäksi kurssilla keskitytään jokaisen kiipeilijän tekniikan heikkouksiin ja vahvuuksiin. Tavoitteena on, että kurssin jälkeen osallistujilla on valmiudet oman harjoitteluohjelman suunnitteluun.

Lue lisää

Seinältä kalliolle 2 - ulkokiipeilyn jatkokurssit 2.9. / 17.9.2017 Havukallio

Kurssi on tarkoitettu ulkokiipeilyä jo jonkin verran harrastaneille, jotka haluavat päivittää ulkokiipeilytaitojaan ja saada lisää varmuutta muun muassa yläankkureiden turvalliseen rakentamiseen, myös haastavissa olosuhteissa. Lisäksi harjoitellaan miten korkeiden seinämien (esimerkiksi Olhava) yläköysikiipeily toteutetaan ja miten varmistetaan kiipeilijää ylhäältä.

Lue lisää

Seinältä kalliolle -kurssit Nuuksiossa 12.8. / 20.8. / 3.9. / 16.9.2017

Kurssi on tarkoitettu ulkokiipeilyä aloitteleville. Tavoite on, että päivän jälkeen osanottajat pystyvät itsenäisesti harrastamaan turvallista yläköysikiipeilyä ulkona luonnonkalliolla.
Kurssilla kiivetään paljon ja jokainen saa henkilökohtaisia kiipeilytekniikkavinkkejä. Osanottajilta ei vaadita aikaisempaa ulkokiipeilykokemusta.
Lue lisää