Teknisen kiipeilyn peruskurssi 24.9.2017

Teknisen kiipeilyn peruskurssilla opetetaan alaköysikiipeilytekniikoita tikkaita apuna käyttäen. 

Keskeisin sisältö:

        ·  Kerrataan laskeutuminen ja yläköysiankkurin rakentaminen 
        ·  Luonnollisten varmistusten, hakojen, hookkien ja aluheadien asentaminen ja poistaminen sekä kallion laadun arvionti 
        ·  Tikastekniikat ja eteneminen 
        ·  Köysisoolotekniikat 
        ·  Ankkuripisteen tekeminen luonnollisista varmistuksista 
        ·  Reitin putsaaminen erilaisissa tilanteissa ja nousukahvojen käyttö 
        ·  Yleisimmät vaara- ja ongelmatilanteet teknisessä kiipeilyssä ja niiden ennaltaehkäisy

Lue lisää

Kiipeilijän ensiapukurssi 1.10.2017

Kiipeilijän ensiapukurssi on räätälöity ensiavun peruskurssiksi kaikille kiipeilyä harrastaville henkilöille. Vaikka kurssi on vahvasti sovellettu kiipeilyn maailmaan, sopii se mainiosti myös muiden vaativien ulkoilmalajien harrastajille (rando/off-piste -hiihto, vuoristo- ja tunturivaellus, maastopyöräily, jne.).

Lue lisää

Tavoitteellinen 10 viikon köysitreeniryhmä, syksy 2017

Tällä kurssilla kiivetään ja treenataan tähtäimenä köysikiipeilyn SM-kisat marraskuussa 2017 Tapanilassa. Aiempaa kilpailukokemusta ei tarvitse olla, ainoastaan innostusta, Kiipeilyurheiljoiden jäsenyys ja lead-kortti. Olet myös tervetullut kurssille, vaikket haluaisikaan ottaa osaa kilpailuun, mutta haluat muuten hyvään köysikuntoon. 

Lue lisää

Seinältä kalliolle 2 - ulkokiipeilyn jatkokurssit 2.9. / 17.9.2017 Havukallio

Kurssi on tarkoitettu ulkokiipeilyä jo jonkin verran harrastaneille, jotka haluavat päivittää ulkokiipeilytaitojaan ja saada lisää varmuutta muun muassa yläankkureiden turvalliseen rakentamiseen, myös haastavissa olosuhteissa. Lisäksi harjoitellaan miten korkeiden seinämien (esimerkiksi Olhava) yläköysikiipeily toteutetaan ja miten varmistetaan kiipeilijää ylhäältä.

Lue lisää

Ulkokiipeilyn tekniikkakurssit 25.8. / 26.8. / 9.9. / 10.9.2017 Olhava

Päivän kestävän kurssin aikana keskitymme kiipeilytekniikkaan. Harjoittelemme ulkokiipeilyssä tarvittavia tekniikoita (mm. halkeamakiipeily, pienten listojen hyödyntäminen, kitkaominaisuudet, erilaiset käsi- ja jalkajammit, stemmaus, lepopaikkojen löytäminen ja hyödyntäminen pitkillä reiteillä) Suomen kauneimmalla kiipeilykalliolla Olhavalla. Harjoittelemme kaikki tekniikat yläköysivarmistuksella, joten kaikilla on mahdollisuus harjoitella tekniikat rauhassa ja omaan tahtiin.

Lue lisää

Trädikurssit 20.8./ 16.9.2017 Havukallio, Hollola

Kurssi on tarkoitettu lead-kiipeilyä harrastaneille, jotka haluavat siirtyä harjoittelemaan trädiä ulkokallioille. Kurssilla käydään läpi seuraavia asioita: liiditaktiikkaa ja halkeamakiipeilytekniikkaa, varmistusten turvallista sijoittamista omilla varmistuksilla (camut, kiilat, slingit) ja tärkeät seikat varmistaessa liidaajaa ulkona.

Lue lisää

Ulkokiipeilyn lead-kurssit 16.8. / 30.8. / 20.9.2017 Käärmekalliolla

Kurssi on tarkoitettu lead-kiipeilyä sisähalleissa harrastaneille, jotka haluavat siirtyä liidaamaan sporttireittejä ulkokallioille, ja se soveltuu esimerkiksi valmistautumiseen ensimmäiselle ulkomaan kiipeilymatkalle. Kurssilla käydään läpi liiditaktiikkaa, miten ankkurilla toimitaan turvallisesti ulkokalliolla ja mitkä ovat tärkeitä seikkoja varmistaessa liidaajaa ulkona kallioilla Suomessa ja ulkomailla. Lisäksi käydään läpi tavallisimmat ongelmatilanteet, joita voi tulla vastaan. Kurssilla käytettävät reitit ovat helppoja, greidiltään korkeintaan 5b.

Lue lisää
Subscribe to Ajankohtaista